Familjeföretaget Karlsson Entreprenad i Mora grundades av far och son tillsammans. Verksamheten började i Mora med att kring Norra Siljan klippa dikeskanter och köra tunga transporter. Företaget växte fort med större transporter, kraftigare traktorer och större avtal.  

Efter långa perioder där far och son jobbade skift och maskiner rullade dygnet runt började fler och fler medarbetare knutas till verksamheten. Uppdragen blev större. Fordonsflottan större och bredare. Avtalen blev större och verktyg, maskiner, containers och olika former av flak ökade.  

Idag arbetar Karlsson Entreprenad i Mora dagligen med många stora företag som PEAB, Svevia och NCC. Vi är leverantörer till många kommuner och en del av DalaFrakt 

I Karlsson Entreprenad i Mora finner ni en partner som verkar över hela landet med fokus på Värmland-Mälardalen-Stockholm-Dalarna-Gävleborg-Jämtland. Företaget leds fortfarande av far och son och i oss har du en partner som kan verksamheten och som ser vad som händer ute på fältet.  

Vårt löfte

Karlsson Entreprenad ska alltid ge bättre service, vara mer lyhörda och mer flexibla. I vår strategi ingår att skaffa fordon som är flexibla, ha en stor park med flak, containers, uppställningsplatser, en stor mängd maskiner och allt alltid ha lite extra kapacitet att lösa kunders utmaningar på kort varsel.  

Mission

Vi vill vara kända för att ha det stora företagets kapacitet och resurser och det lilla familjeföretagets lyhördhet, flexibilitet och förmåga till att med jour lösa alla kunders utmaningar. Vi vill bli en pålitlig kugge i din verksamhet.  

Företagets historia

Grundas (2004)

Far och son grundar Karlssons Entreprenad. Håkan Karlsson och Inge Karlsson etablerar sig i Mora.  

Holgers Express grundas (50-talet)

Holgers express grundas av familjen Hansson. Företaget var först i Mora med lastväxlare som då var ett nytt fenomen.  

Expanderar (2016)

Verksamheten växer med fler affärsområden. Holgers Express köps av familjen Karlsson och byter namn till Nya Holgers Express. Holgers Express är främst fokuserat på transporter och materialleveranser 

Utvecklas (2019)

Nya satsningar för att ta verksamheten in i framtiden. Chaufförer utbildas i ECO-driving och ett arbete för att kvalitetssäkra processer sjösätts.

Medarbetare

På Karlsson Entreprenad möter du stolta medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. Kontakta oss gärna när du har frågor eller behöver hjälp.

Håkan Karlsson

Delägare och VD

Inge Karlsson

Delägare och Senior rådgivare

Therese Larsson

Ekonomi